Vår matvision

Vår absoluta vision är att lära barnen på skolan att få en bra relation till mat och att de ska lära sig nya smaker, råvaror och konsistenser. Detta för att de tidigt ska kunna bedöma och inte rata mat som de inte känner igen. Vår målsättning är att barnen ska vilja smaka på maten för att de litar på oss och för att de är nyfikna.

Många skolor går den enkla vägen och serverar enbart mat som barnen känner igen sedan tidigare och som kan betecknas som ”barnmat”. Vi har valt en annan väg, där processen kanske blir något längre, men som vi tror är bättre på sikt.

För att vi ska lyckas fullt ut är det mycket viktigt att personal på skolan samt föräldrar gör på samma sätt. För lärare på skolan är det självklart med en pedagogisk lunch, där maten ligger i fokus. Vissa lärare arbetar på ett annat sätt än andra, men målsättningen är densamma.

Även för föräldrar är det viktigt att introducera nya smaker kontinuerligt. Vi kommer därför att publicera lite inspirerande information när vi har ett tema på skolan. Detta för att ni ska kunna laga liknande maträtter hemma om ni vill. Idag har tyvärr många barn blockeringar när det gäller att ens provsmaka maten och det måste vi tillsammans arbeta bort.